Οι αρχές μας

Η εμπειρία στα Ζαρκαδάκια είναι ένα ταξίδι στα μονοπάτια της ζωής…

Το κουδούνι χτυπά…. Ένα νέο φιλαράκι ήρθε στο σχολείο μας….

-«Καλωσόρισες… Πώς σε λένε;» ακούγεται μια γλυκιά φωνή.

Και ύστερα …. «Θέλεις να παίξουμε;…… Μπορείς να μείνεις για λίγο να γνωρίσεις κι άλλους φίλους…. Η μαμά κι ο μπαμπάς θα είναι δίπλα στο γραφείο να μιλήσουν με τη δασκάλα!»

Η γνωριμία  ξεκινά με το παιχνίδι…. Φτιάχνουμε αμέσως τον κύκλο και υποδεχόμαστε το νέο μας συμμαθητή. Στην αρχή νιώθει άβολα…. Θέλει να ανοίξει την πόρτα , να φύγει για να εξερευνήσει όλους τους χώρους….. Να νιώσει ασφάλεια…. Η μαμά κι ο μπαμπάς επιβεβαιώνουν την παρουσία τους…. Το παιδί χαλαρώνει… πλησιάζει διστακτικά τα παιχνίδια, τα παιδιά, τη δασκάλα…. Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά …η ενίσχυση ώστε να νιώσει οικεία….. Και ύστερα η ζωγραφική, το τραγούδι, το παραμύθι και πάλι το παιχνίδι…… Η ώρα πέρασε…. Θα φύγει….. Όμως θα γυρίσει πάλι την επόμενη μέρα … «Τα παιχνίδια και οι φίλοι σου θα σε περιμένουν….. Αντίο!» …..

Μέσα από το παιχνίδι, τη φιλία, τη συνεργασία, την αγάπη μαθαίνουμε στα παιδιά μας τις αξίες και τις αρετές που θα τους δώσουν τα εφόδια να αντιμετωπίσουν,  όχι μόνο τα εύκολα αλλά κυρίως τα δύσκολα κομμάτια στο πέρασμα της μεγάλης πύλης προς την ευρύτερη κοινωνία.

Ο χρόνος κυλά γρήγορα….  Πέρασε κιόλας ένας μήνας… Μάθαμε τόσα πολλά…. Καθόμαστε στην παρεούλα, φτιάχνουμε τρενάκι, ακολουθούμε την ομάδα, κάνουμε μόνοι μας τόσα πράγματα και θέλουμε να τα δείξουμε όλα στη μαμά και το μπαμπά… Πολλές φορές αβίαστα… πάνω στο παιχνίδι…. Είναι τόσο ωραία να ανακαλύπτεις καθημερινά τις δυνατότητες σου…. Να σε επαινούν και να προσπαθείς για κάτι παραπάνω….. Είναι τόσο όμορφα να μεγαλώνεις με τόσες μαμάδες και τόσα αδέρφια…. Να γνωρίζεις κι άλλα παιδιά που έρχονται από μακριά… σαν τα μακρινά ξαδέρφια…

Η εμπειρία στα Ζαρκαδάκια είναι ένα ταξίδι στα μονοπάτια της ζωής… Μέσα από το παιχνίδι, τη φιλία, τη συνεργασία, την αγάπη μαθαίνουμε στα παιδιά μας τις αξίες και τις αρετές που θα τους δώσουν τα εφόδια να αντιμετωπίσουν,  όχι μόνο τα εύκολα αλλά κυρίως τα δύσκολα κομμάτια στο πέρασμα της μεγάλης πύλης προς την ευρύτερη κοινωνία.

Ξενάγηση
Οι χώροι μας

Ξενάγηση

Θα χαρούμε πολύ να σας ξεναγήσουμε στα Ζαρκαδάκια όπου θα πληροφορηθείτε πως αναπτύσσεται το πρόγραμμα για κάθε ηλικία, θα επισκεφτείτε τους χώρους και θα διαπιστώσετε την γενική ποιότητα του περιβάλλοντός μας