Το κουδούνι χτυπά…. Ένα νέο φιλαράκι ήρθε στο σχολείο μας….

-«Καλωσόρισες… Πώς σε λένε;» ακούγεται μια γλυκιά φωνή.

Και ύστερα …. «Θέλεις να παίξουμε;…… Μπορείς να μείνεις για λίγο να γνωρίσεις κι άλλους φίλους…. Η μαμά κι ο μπαμπάς θα είναι δίπλα στο γραφείο να μιλήσουν με τη δασκάλα!»

Η γνωριμία  ξεκινά με το παιχνίδι…. Φτιάχνουμε αμέσως τον κύκλο και υποδεχόμαστε το νέο μας συμμαθητή. Στην αρχή νιώθει άβολα…. Θέλει να ανοίξει την πόρτα , να φύγει για να εξερευνήσει όλους τους χώρους….. Να νιώσει ασφάλεια…. Η μαμά κι ο μπαμπάς επιβεβαιώνουν την παρουσία τους…. Το παιδί χαλαρώνει… πλησιάζει διστακτικά τα παιχνίδια, τα παιδιά, τη δασκάλα…. Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά …η ενίσχυση ώστε να νιώσει οικεία….. Και ύστερα η ζωγραφική, το τραγούδι, το παραμύθι και πάλι το παιχνίδι…… Η ώρα πέρασε…. Θα φύγει….. Όμως θα γυρίσει πάλι την επόμενη μέρα … «Τα παιχνίδια και οι φίλοι σου θα σε περιμένουν….. Αντίο!» …..

Μέσα από το παιχνίδι, τη φιλία, τη συνεργασία, την αγάπη μαθαίνουμε στα παιδιά μας τις αξίες και τις αρετές που θα τους δώσουν τα εφόδια να αντιμετωπίσουν,  όχι μόνο τα εύκολα αλλά κυρίως τα δύσκολα κομμάτια στο πέρασμα της μεγάλης πύλης προς την ευρύτερη κοινωνία.

Ο χρόνος κυλά γρήγορα….  Πέρασε κιόλας ένας μήνας… Μάθαμε τόσα πολλά…. Καθόμαστε στην παρεούλα, φτιάχνουμε τρενάκι, ακολουθούμε την ομάδα, κάνουμε μόνοι μας τόσα πράγματα και θέλουμε να τα δείξουμε όλα στη μαμά και το μπαμπά… Πολλές φορές αβίαστα… πάνω στο παιχνίδι…. Είναι τόσο ωραία να ανακαλύπτεις καθημερινά τις δυνατότητες σου…. Να σε επαινούν και να προσπαθείς για κάτι παραπάνω….. Είναι τόσο όμορφα να μεγαλώνεις με τόσες μαμάδες και τόσα αδέρφια…. Να γνωρίζεις κι άλλα παιδιά που έρχονται από μακριά… σαν τα μακρινά ξαδέρφια…

Η εμπειρία στα Ζαρκαδάκια είναι ένα ταξίδι στα μονοπάτια της ζωής… Μέσα από το παιχνίδι, τη φιλία, τη συνεργασία, την αγάπη μαθαίνουμε στα παιδιά μας τις αξίες και τις αρετές που θα τους δώσουν τα εφόδια να αντιμετωπίσουν,  όχι μόνο τα εύκολα αλλά κυρίως τα δύσκολα κομμάτια στο πέρασμα της μεγάλης πύλης προς την ευρύτερη κοινωνία.

Ξενάγηση

Θα χαρούμε πολύ να σας ξεναγήσουμε στα Ζαρκαδάκια όπου θα πληροφορηθείτε πως αναπτύσσεται το πρόγραμμα για κάθε ηλικία, θα επισκεφτείτε τους χώρους και θα διαπιστώσετε την γενική ποιότητα του περιβάλλοντός μας

 • Ηλεκτρονικη πλατφορμα ενημερωσης

  Ηλεκτρονικη πλατφορμα ενημερωσης

  edu4Schools

  Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το 4Schools από το σπίτι ή το γραφείο τους, για να ελέγξουν και να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους.

 • Εφαρμογη ενημερωσης για σχολικα

  Εφαρμογη ενημερωσης για σχολικα

  SchoolBus Alert

  Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν την παρακάτω εφαρμογή μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ώστε να ενημερώνονται για την ώρα άφιξης του σχολικού στο σπίτι τους.

 • AISEC

  AISEC

  Διαπολιτιστικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

  Για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. Φοιτητές από διάφορα μέρη του κόσμου μας δίνοντας μια ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς, με παιγνιώδη τρόπο. Μάθαίνουμε την κουλτούρα , τα ήθη και τα έθιμα άλλων χωρών, πώς λειτουργούν τα σχολεία σε άλλες ηπείρους και πώς είναι η καθημερινότητα άλλων ανθρώπων στη γη.

 • Ανακυκλωση

  Ανακυκλωση

  Φροντίδα για το περιβάλλον

  Τα παιδιά εξοικειώνονται με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση καθημερινά.

 • Μουσειακη αγωγη

  Μουσειακη αγωγη

  από το 2011

  Απευθύνεται στις μεγαλύτερες τάξεις (νήπια- προνήπια) κι αφορά την ευαισθητοποίηση των παιδιών με τον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας, αλλά και γνωριμία με άλλους πολιτισμούς, μέσω του παιχνιδιού, της τέχνης, της γλώσσας και της τεχνολογίας