Τμήματα Μικρών Νηπίων

Τμήματα μικρών νηπίων - «Τα Ζαρκαδάκια»

Το παιδί με την βοήθεια της νηπιαγωγού μαθαίνει τις έννοιες της συνεργασίας, της ένταξης στην ομάδα και αυτοεξυπηρέτησης.

Μέσα απ τα τραγούδα, τα παραμύθια και τις ψυχοσωματικές ασκήσεις (συνδυασμός μουσικής και κίνησης)αρχίζει να αναπτύσσει τη φαντασία του αλλά και την παρατηρητικότητα του. Επιπλέον σ’αυτή την ηλικία πραγματοποιούνται και οι εξής δραστηριότητες.

Μουσικοκινητική

Τα παιδιά συμμετέχουν ελεύθερα και κατευθυνόμενα σε παιχνίδια που τα βοηθούν να ενταχθούν σε μια ομάδα, γνωρίζοντας το σώμα τους, τους φίλους τους αλλά και το χώρο που κινούνται. Η χρήση μουσικών οργάνων, ψυχοκινητικών οργάνων (π.χ. στεφάνια, κορδέλες, κλπ.), η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, είναι μερικά από τα ερεθίσματα που δίνονται στα παιδιά.

Θεατρικό Παιχνίδι

Τα παιδιά εκφράζονται και δημιουργούν, εξερευνώντας τα στοιχεία της τέχνης του θεάτρου (ρόλο, κίνηση, λόγο, χώρο, χρόνο, σύμβολα). Στις μικρές ηλικίες γίνεται πιο απλά, μέσω της μίμησης των δασκάλων.

Εικαστικά

Γίνεται ευαισθητοποίηση των παιδιών , να γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν διάφορα έργα τέχνης αλλά και να πειραματιστούν τα ίδια, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Στις πιο μικρές ηλικίες έρχονται σε επαφή με τα υλικά κι ελεύθερα ή κατευθυνόμενα  εφαρμόζουν ποικίλες τεχνικές στα έργα τους.

Θεατρικές Παραστάσεις - Κουκλοθέατρο - Καραγκιόζης

Με ιδιαίτερη επιμέλεια οργανώνονται στο χώρο του σχολείου μας θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο ή Καραγκιόζης, με τη συμμετοχή των παιδιών να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.